Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

WEB https://velikoymtal.meb.k12.tr
Adres : Veliköy MTAL Veliköy Mahallesi Çayıryolu Cad. No21/1 / Çerkezköy / TEKİRDAĞ
VİZYON : Teknolojiyi etkileşim içinde bütün varlıklara sunmak ve geliştirmek... Biz teknoloji ile birlikte gelişeceğiz.Gelişen teknolojiyi takip edip mesleki alanda bu değişiklikleri uygulamak. Ezberci, hazıra konan öğrenciler yerine bilgiye ulaşan araştırmacı bireyler yetiştirmek. Öğrendiği bilgiyi uygulayan, problemlere çözüm üretebilen teknik düşünebilen bireyler yetiştirmek. Sosyal, kültürel, sportif faaliyetlere katılan, arkadaşları ile grup çalışmaları yapan, toplumla iletişim kurmasını bilen bireyler kazandırmak. Atatürk´ün, "Müspet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmış erdemli, kudretli bir nesil yetiştirmek ana siyasetimizin açık dileğidir." sözünü yol haritası olarak kullanıyoruz. Biliyoruz ki... Biz okul,öğrenci,veli ve çevreden oluşan büyük bir aileyiz.
MİSYON : Türk Milli Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda; öğrenmeye istekli, yüksek karakterli, sorumluluk sahibi, ufku açık, özgüveni gelişmiş, düşünen, eleştirebilen, bilgiye kendi ulaşabilen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşüncelerine ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan, çağdaş dünyada yerini alabilecek bireylerin yetiştirildiği, bir okul olmak için varız. Yüreği yurt, millet, insan sevgisiyle çarpan, aydın, etik değerleri benimsemiş, bedenen ve ruhen sağlıklı, idealist bireyler yetiştirmek için varız. Biz meslek lisesinin "Memleket Meselesi" olduğuna inanırız. Okulumuzda verilen mesleki eğitim ile kendine inanan, iş becerisi edinmiş, her türlü mesleki bilgiye sahip olan ve bu bilgiyi uygulamaya geçirebilen bireyler yetiştirmek için varız.
BAŞARILAR : 2009-2010 Yılı Proje Tabanlı Beceri Yarışması Türkiye Birinciliği

Servis : ---
Ulaşım : Özel Servis, Toplu Taşıma Araçları
Yerleşim Yeri : Veliköy Mahallesi